Yaşam Koçluğu

Günümüz dünyasında çok hızlı değişti ve buna paralel olarak hayatın her alanında gerek teknolojik ve gerek toplumsal gelişmelerin geçtiği göz önüne çıkanlar, insanların insanları olarak bu değişim ve gelişime öncülük eden adaptasyonları zaman zaman zorlaşabilmektedir. Bu noktada insanların hayatlarına küçük dokunuşlarda bulunarak aralarında bulunabilecek, sorun ortaya çıkamayacak, sorunların ortaya çıkmasından yol gösterebilecek kolaylaştırıcı ve uzun bir danışmana duyulan ihtiyaç vardır. Hem sonu hem de sonunda tek etmede hem de arzulanan kimi yeni elde edeceğinde, hedef belirleme ve motivasyonun sağlanmasında, bununla birlikte motivasyon noktalarının belirli bir ölçüde elde edilmesini sağlamakta önemli roller üstlenerek yol göstermek yerine yoldaşlık yapan bu kişilerin dünyaya “Yaşam Koçu” adı verilir.

Ayurvedik Beslenme

Beslenme şekli sağlıklı ve mutlu yaş alma sürecinin en temel yapıtaşlarından biridir. Ayurvedik beslenme prensipleri optimum düzeyde sindirim, sağlıklı doku oluşumu ve genel wellbeing yani iyi olma, iyi hissetme halinden faydalanarak, bütünsel sağlık düzeyini yükseltmek ile ilgilenen herkes için geçerlidir. Tüm insanlar için en sağlıklı olan ideal beslenme şekli fizyolojide oluşabilecek muhtemel enflamasyonu önleyici olan, yani iltihap önleyici beslenme şeklidir.

Bilim insanları sağlıklı, zinde, enerjik ve mutlu bir şekilde, yaşlanma emarelerine kapılmadan yaş almanın temelinin “Yaşam Tarzımız” olduğunu belirtmektedir. Yani sağlığımızı kaybetmeden önce “sağlığı” korumanın önemini kavramak ve bu doğrultuda bir yaşam tarzı tesis etmeyi amaçlamak, uzun yıllar boyunca “Sağlıklı Yaş Almayı” da beraberinde getiriyor. Sağlığınızla ilgili halihazırda sorunlar yaşıyor olsanız dahi daha iyi hissetmeye başlamak ve “sağlık ve mutluluk” halinizin inisiyatifini elinize almak için hiçbir zaman geç değildir.

Aslında yaşam koçluğu, yaşam koçu ve danışan arasındaki yaratıcı ortaklıktır. Bu ortaklıkta, yaşam koçunun görevlerinin en önemli görevleri aşağıdaki gibidir;

Danışanın, istediği hedeflere ulaşabilmesi için hayat tarzına uygun bir bakış açısı geliştirmesini sağlamak.

Etkili, dengeli ve başarılı bir yaşam sürmesi için danışanın; doğru karar alma ve seçim yapma yetilerini geliştirmesini sağlamak.

Danışanın hedeflerine, karakterine ve bakış açısına uygun eylem planları ve stratejiler geliştirmek.

Danışanın sorumluluk almasını sağlamak için bakış açısını geliştirmek.

Danışanı, kendi potansiyelini keşfetmesi ve geliştirmesi için motive etmek.

Doğru sorularla danışanın ihtiyaç duyduğu cevaba ulaşmasını sağlamak.

Peki, yaşam koçluğu hizmeti aldıktan sonra danışanlarda ne tür gelişimler gözlenir. Hadi bunlara da kısaca göz atalım;

Hayatın güzellikleri kadar oldukça zor dönemlerinin olduğunu da söylemeye gerek yok. Herkesin bir şekilde üstesinden gelmesi gereken bir işi, yönetmesi gereken iş ve ilişkileri var. İşte yaşam koçluğu kişinin hayatındaki zorluklara farklı ve yeni açılardan bakmasınısağlar.

Günümüz dünyasının problemlerinden birisi de kararsızlıktır. İnsanların gün içerisinde vermesi gereken onlarca karar olabilir. Alınacak profesyonel koçluk hizmeti, karar verme aşamasında yaşanabilecek öncelik verme ve diğer hususların üstesinden gelinerek karar verme becerilerinin gelişimine katkı sağlar.

İletişim modern insanın olmazsa olmazlarındandır. Koçluk hizmeti kişiler arası ilişkilerde etkinlik sağlar ve güveni arttırır.

İnsanları verdikleri cevaplardan ziyade sordukları sorulardan değerlendiren bir dünya ile karşı karşıyayız. İşte yaşam koçluğu, kişinin doğru ve güçlü sorular sorarak kişisel ve iş yaşamında daha etkili bir aktör olmasını sağlar.

O çok istediğiniz farkındalıklı, başarılı, huzurlu  ve mutlu bir yaşama daha rahat ulaşabilmeniz için, olumlu düşünmenin harika gücünden yararlanmanızı sağlar.

Danışanın kendi hayalleri istikametinde somut hedefler belirlemesi ve bunlara stratejik yaklaşımlarla ulaşmasını sağlar.

Modern beslenme prensipleri ve Ayurvedik Beslenme arasında kesin bir ayrım bulunur.

Batı mutfağında yer alan klasik diyet ve beslenme programları besinleri tatlarından ziyade protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral sınıflarına ayırmış ve özellikle kalori değerlerine odaklanmıştır. Ayurveda ise besinlerin doğasını, hazırlanma şeklini, tadını, ölçüsünü ve kalitesini ön planda tutar. Bunların yanı sıra kişilerin bünye tiplerini, sindirim sistemi çalışma eğilimlerini ve birbiri ile tüketilen besin kombinasyonlarını da önemle göz önünde bulundurur.

Yardımcı olabilir miyim?

Hedeflerinize yaklaşmanız için bize doğru bir adım atmanız yeterli.

Randevu almak istediğiniz hizmeti belirtir misiniz?

tam olarak hangisi sizi hedeflerinize ulaştıracak?

Randevu zamanını ayarlayalım.

Bizimle tanışmak için ziyaret etmek istediğiniz tarih ve saati belirtir misiniz?

Size ulaşalım:

Sizinle iletişim kurabilmemiz için bazı bilgilere ihtiyacımız var.